Бай Хао пуер "Місячне Світло" 50 г.

120 ₴
- Готово до відправки
- Код: 403
- +380 (93) 511-09-56
У Китаї цей чай називають 月光白 (Yue Guang Bai). Ієрогліфи 月光 перекладається як «місячне світло».
Збір чаю проходить в провінції Юньнань, в окрузі Сімао (Si Mao). Для виробництва цього чаю з дерева знімається молода брунька та два верхні листочки. А потім цей чайний лист обробляють за технологією виробництва білого чаю. Якщо стоїть ясна та сонячна погода, то свіжий чайний лист просто викладають рівним шаром у тіні дерев і дають йому висохнути в природних умовах. Якщо ж ллється дощ, то його поміщають у спеціальні високі плетені кошики та ставлять на деревне вугілля. У такий спосіб він висихає на ніжному теплі.
Далі чайний лист пакують. І все — він готовий до вживання. Отже, це Пуер, який практично не зазнав жодного оброблення. Зрозуміло, він зберігає в собі набагато більший заряд, ніж будь-який інший чай.
Цей Бай Хао пуер отримав свою назву через характерний колір чайного листа. З одного боку він ніжно-жовтий, а з іншого боку — темний, майже чорний. Точно так само, як місячне світло. Ви коли-небудь зазирали на той бік Місяця? Вона там теж дуже темна.
Цей ефект подвійного кольору виходить через те, що з одного боку чайний лист покритий густим шаром дрібних білих ворсинок. А з іншого боку — гладкий.
Пуер «Місячне світло» — унікальний чай. Коли ви відкриєте пакет із чаєм, перше, що вам потрібно зробити, — занурити ніс і вдихнути його неповторний аромат. Відчуття будуть приголомшливими. Ви зловите таку багату мозаїку ароматів, що миттєво в ній заплутаєтеся, і вам знадобиться час, щоб виділити з них основні.
В ароматі сухого чайного листя домінують солодкуваті нотки меду, персиків, сухофруктів, а також є трохи хвої та трави. Аромат дивовижний, щедрий та багатий.
Заварювати цей чай, на відміну від інших Пуерів, необхідно водою температурою 90 градусів. Так кажуть місцеві китайці. Це означає, що ваш чайник має постояти хвилинку з відкритою кришкою після закипання.
Аромат завареного чаю дає вже знайомі нам відтінки берези, меду та сухофруктів, але вже більш яскравіше виражені. Все стає набагато яскравішим і м'якшим. Водночас дивовижно цікаво, що холодне заварювання має зовсім інший аромат, ніж гаряче. Понюхайте охололу та порожню піалку.
Перші дві заварки практично прозорі. Третя та четверта — дадуть набагато темніший настій. П'ята більше нагадуватиме червоний чай. Шоста та сьома — почнуть світлішати. І далі по низхідній.
Основні | |
---|---|
Форма випуску | Розсипний |
Смакові інгредієнти | Натуральні |
Вага | 50 г |
Країна виробник | Китай |
Розмір чайного листа | Крупнолистовий |
Тип чаю | Чай Пуер |
Склад чаю | Моночай |
- Ціна: 120 ₴