Лапсанг Сушонг, 50 г.
85 ₴/упаковка
Показати оптові ціни- Готово до відправки
- Оптом і в роздріб
- Код: 908
- +380 (93) 511-09-56
Лапсанг Сушонг має незвичайний смак і аромат, його також називають «копчений чай».
Батьківщиною чаю Лапсанг Сушонг є провінція Фуцзянь у Китаї. Плантації чаю розміщуються на схилах гір Чжен Шань.
Цей сорт чаю відомий із початку 17-го століття. Його виготовляють із великого листя, їх спочатку підв'язують за сонячного світла та скручують. Після цього чайне листя складають у кошики, де вони проходять процес ферментації. Це роблять поруч із вогнем для підняття температури чаю, упродовж 6-8 годин чай прогрівається, поки з нього не вийде аромат зелені. Після ферментації чайне листя набуває червоно-бурого кольору, його піддають процесу сушіння й чай підсмажують. Його прогрівають на соснових дровах для того, щоб надати чаю смолистого соснового запаху.
Настій чаю Лапсанг Сушонг має гарний червоно-бордовий колір, надзвичайний аромат і смак квітів кориці. Хоча ті, хто куштує цей чай вперше, порівнюють його аромат із запахом лижної мазі, печієної гуми, солдатського чобота тощо. А ось досвідчені прихильники цього сорту чаю, розрізняють у ньому нотки деревини та диму, а також присмак чорносливу, імбиру та сушеної груші.
Як заварити чай Лапсанг Сушонг
Цей чай найкраще заварювати в глиняному чайнику. На 200-300 мл води йде приблизно одна чайна ложка заварювання. Час заварювання приблизно 7-10 хвилин. Водночас чайник бажано тримати в теплі. Одну заварку можна використовувати 3-4 рази.
До цього чаю не варто додавати цукор за бажанням, можна додати лимон. Із закусок до нього найбільше підійде щось гостренькое, наприклад, бастурма або гострий сир.
Зазвичай чай Лапсанг Сушонг із першого разу може не сподобатися. Щоб зрозуміти його смак і звикнути до нього, його необхідно спробувати кілька разів.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Китай |
Тип чаю | Чорний чай |
Склад чаю | Моночай |
Форма випуску | Розсипний |
Розмір чайного листа | Крупнолистовий |
Вага | 50 г |
- Ціна: 85 ₴/упаковка